Competició

COMPETICIÓ

Formula Student és la competició automobilística en l’àmbit universitari més reconeguda a nivell mundial celebrada anualment en circuits d’arreu del món i reunint gran quantitat d’equips universitaris de diverses nacionalitats.

L’objectiu d’aquesta competició és inspirar i formar estudiants d’enginyeria emprenedors i innovadors animant-los a dissenyar i construir un monoplaça per competir contra equips d’altres universitats en unes proves que avaluen el comportament dinàmic del vehicle i també aspectes sobre la gestió del projecte.

Cada any, gairebé 600 equips de tot el món comencen el repte de dissenyar un prototip que acabarà sent un monoplaça de competició real. Durant el procés, els equips no només hauran d’utilitzar les seves habilitats tècniques, sinó que hauran de desenvolupar les seves habilitats de negoci i de treball en equip.

Formula Student permet realitzar un projecte d’enginyeria real complementant els estudis acadèmics i adquirint una experiència molt valuosa en aspectes de disseny, fabricació, gestió del projecte, treball en equip, recaptació de fons i comercialització del producte.

La competició és formada per proves estàtiques i proves dinàmiques. En les proves estàtiques els equips han de presentar el seu vehicle i defensar el desenvolupament del projecte, mentre que en les proves dinàmiques es posa a prova el rendiment i comportament del vehicle a la pista.

PROVES ESTÀTIQUES

Business Plan

És una presentació del pla de negocis que s’hauria de seguir per fabricar el monoplaça en sèrie i que s’hauria d’utilitzar per tal de convèncer a un inversor potencial de participar en el projecte.

Cost Report

És un anàlisis en profunditat dels costos totals que comporta produir el monoplaça.

Design Event

S’avaluen els criteris de disseny adoptats i les solucions utilitzades en el disseny del vehicle. Els jutges fan preguntes als estudiants per saber el nivell de comprensió del seu propi disseny.

PROVES DINÀMIQUES

Autocross

Es posa a prova la maniobrabilitat del monoplaça i el seu comportament dinàmic en una volta cronometrada a un circuit estret i revirat.

Skid Pad

Es mesura la capacitat d’adherència lateral del monoplaça en un circuit en forma de vuit.

Acceleration

3.. 2.. 1.. go! Qui recorri 75 metres des de parat en el menor temps guanya la prova.

Endurance

La fiabilitat també s’ha de tenir en compte. Es tracta d’una carrera de resistència de 22 km amb un canvi de pilot obligatori.